23 ianuarie 2009

Oameni potriviti... sau ingeri?

Am avut o discutie foarte speciala pe mes cu o prietena, Cerasela. Ii sunt recunoscator!

Exista unii oameni cu care iti place sa stai si sa povestesti. Este "racoritor" pentru minte si pentru suflet... Te simti bine si iti gasesti resurse dupa astfel de discutii cu astfel de oameni. Te bucuri ca exista oameni "ca tine". Parca, din nimic, se naste un subiect. Si tot dezvolti si dezbati si completezi o parte din tine. Parca ar fi o piesa de puzzle pe care o asezi fix la locul ei, asa... din intamplare.

Asa de potriviti sunt cateodata acesti oameni ca eu cred ca sunt niste ingeri care te vegheaza si te calauzesc... Te ajuta sa nu uiti de lucruri importante din viata ta, sa gasesti cai de a te "strecura" mai departe in hatisul vietii, sa gasesti resurse sa-i ajuti pe altii, sa te descoperi... Si toate astea dintr-un subiect banal, care parca nu are inceput si sigur nu are sfarsit.

Mai am "ingeri pazitori"... Iubita mea, Anca, Dragostea vietii mele, este unul dintre ei. Ma vegheaza in permanenta si imi deschide calea cu increderea pe care o construieste in mine zi de zi. Ce sa imi doresc mai mult? "Kazilora", care apare si dispare din viata mea ca un jolly-jocker de carti, dar... este mereu acolo cand am nevoie de el sa ma puna in "mana buna". Titi, prietenul meu de... cine stie cate vieti? Este "panoul meu de monitorizare" in care ma incred si cu care nu ma satur de stat de vorba. Sorin S., o sursa de incredere si liniste din care sorb adesea cu nesat. Romeo, un exemplu de credinta si devotament desavarsit si pe care il stiu alaturi de mine. Mihai, care se naste in fiecare zi din nou si din nou pentru o noua viata plina de bucurii de copil. Dan, cu curajul si daruirea sa neclintita pentru viata lui libera. Liviu, o bucla in timp in care se amesteca vise, impliniri si amintiri. Mama si Tata, care au respectat "legea" si m-au invatat respectul, iubirea, munca, daruirea, credinta si voiosia. Cleo, care mi-a daruit cele doua nestemate: Corina si Diana. Corina, primul meu vlastar si raza mea de soare. Diana, provocarea mea de a fi mereu tanar si nestavilit. Si multi, multi altii care m-au ghidat pe parcursul vietii mele, trimisi fiind de Cineva care ne stie rostul si ne vede drumul inaintea noastra...

Ce sunt eu sa merit toate astea? Ma uit in viata mea si sunt inconjurat de atatia oameni potriviti... sau de ingeri?

Din ce in ce mai bine!

2 comentarii: