25 ianuarie 2009

VIS

Viziune
Inspiratie
Sarg

Viziunea inseamna sa vezi cu "ochii mintii" ceea ce nu vezi cu ochii (fizic). Inseamna sa creezi "o realitate" in mintea ta. Toti oamenii au aceasta capacitate. Sa vezi cu ochii mintii inseamna sa vizualizezi, adica sa creezi in mintea ta imagini noi si asocieri de imagini in situatii noi. Acesta este un Dar al lui Dumnezeu pentru oameni. Se numeste imaginatie. Einstein a zis ca "imaginatia este totul, este avanpremiera atractiilor viitoare ale vietii". Inchide ochii si antreneaza-te. Foarte putini fac asa ceva... Prinde imaginile care navalesc... Nu te speria de ceea ce gasesti acolo. Esti chiar... tu! La inceput esti tu din trecut si prezent, dar mai apoi esti tu din viitor. Asta inseamna ca acolo nu exista timp. Acolo doar... esti. Continua sa faci asta si sa te creezi pe tine. "Incapataneaza-te" si continua sa te re-creezi. Aceasta este o putere nemarginita pe care o avem!

Inspiratia este un alt Dar. Nu exista om neinspirat. Cu totii suntem influentati. Din interior, de ganduri, stari, sentimente, emotii... In interiorul fiecaruia se afla o voce pe care uneori o ascultam. Este intuitia. In exterior se afla lumea "reala". Pentru ca educatia primita si experienta acumulata ne-a invatat sa ne raportam (citeste "comparam") mai mult in exterior, inspiratia vine (si) din exteriorul nostru. Stiai ca... fiecare este media celor 10 cu care isi petrece timpul? TV, radio, gasca, colegi, familie, carti sau altii... Cu cine iti ocupi mintea? Am un exercitiu foarte bun: scrie cele 10 persoane cu care iti ocupi gandurile cel mai mult. Pentru fiecare noteaza alaturi o caracteristica evidenta care are impact asupra ta, fie buna sau mai putin buna. Tu esti media lor. Aceasta este inspiratia ta din exterior. Vrei mai bine si mai mult? Schimba-i pe cei 10 sau o parte dintre ei!! Scrie alte 10 persoane pe care le apreciezi in mod deosebit, care sunt remarcabile pentru tine (pot fi si oameni care nu mai sunt "pe aici") si trece alaturi de fiecare nume o caracteristica impresionanta pentru tine. Cauta de acum sa-ti hranesti gandurile cu acestia... Inspiratia este un antrenament continuu. Frecventeaza alte cercuri de oameni, vezi ce mai fac si altii. Nu fii suficient!

Sarguinta inseamna sa-ti stabilesti scopuri, sa muncesti, sa te dedici, sa gresesti si sa inveti din greseli, sa fii pasionat si sa ai Credinta. Sa nu renunti niciodata la scopul tau chiar daca iti vor spune ca nu se poate sau ca tu nu poti! Inseamna sa cazi si sa te ridici o data in plus. Inseamna "sa impartasesti cu altii ceea ce stii tu, pentru ca acesta este secretul nemuririi".

Back to Dreams! Inapoi la VIS!

Din ce in ce mai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu