29 octombrie 2008

Iesind cu o alta femeie...

Am citit de curand un mesaj pe care l-am primit de la Iubita mea. Iti multumesc! Poate ai mai citit aceasta poveste, poate o stii... Mie imi place tare mult!

Iata mesajul cu multumiri pentru autor. Reproduc textul, asa cum l-am primit:

"Sotia mea mi-a recomandat sa ies cu o alta femeie. Dupa cativa ani de casatorie, am descoperit o noua maniera de a mentine vie scanteia dragostei. Cu putin timp in urma incepusem sa ies cu o alta femeie; in realitate fusese ideea sotiei mele.
- 'Tu stii ca o iubesti !' - imi zise intr-o zi, luandu-ma prin surprindere. 'Viata este foarte scurta, dedica-i timp '...
- 'Dar eu te iubesc pe tine ', am protestat.
- 'Stiu, dar o iubesti si pe Ea, deasemenea'.
Cealalta femeie pe care sotia mea dorea sa o vizitez era Mama mea, vaduva de niste ani, dar serviciul si copiii mei faceau ca sa o vizitez numai ocazional. In seara asta am chemat-o sa o invit la cina si la film.
- 'Ce s-a intamplat ? Esti bine ?' m-a intrebat. Mama mea este tipul de femeie pe care, o chemare seara tarziu, noaptea, sau o invitatie surpriza este un indiciu de veste rea.
- 'Am crezut ca ar fi placut sa petrec ceva timp cu Tine', am raspuns, 'amandoi, singuri... ce parere ai ?'.
Reflectand un moment la asta, zise:
- 'Mi-ar place foarte mult'...
Vinerea asta, in timp ce conduceam, dupa serviciu, sa o iau, ma simteam nervos, nervozitatea care precede o intalnire... Si, pentru Dumnezeu!, cand sosi-i la casa ei, am vazut ca si Ea era foarte emotionata ! Ma astepta in poarta, imbracata in vechiul ei palton, isi incretise parul si imbracase o rochie cu care sarbatorise ultima aniversare de nunta, fata ei radea si iradia lumina ca un inger.
- 'Le-am spus prietenelor mele ca o sa ies cu fiul meu si au fost foarte emotionate' - imi povesti urcand in masina.
Am fost la un restaurant nu foarte elegant, dar foarte primitor. Mama mea se sprijini de bratul meu ca si cum era 'Prima Doamna a Natiunii'. Cand ne-am asezat a trebuit sa-i citesc meniul. Ochii ei vedeau numai figurile mari. Pe la mijlocul intrarilor, mi-am ridicat privirea spre ea, Mama mea, asezata pe partea cealalta a mesei, doar ma privea. Un suras nostalgic se vedea pe buzele ei.
-'Cand erai micut, eu eram cea care iti citea meniul. Iti amintesti ?'.
- 'Atunci, e momentul sa te relaxezi si sa-mi permiti sa-ti inapoiez favoarea', am raspuns.
In timpul cinei am avut o conversatie agreabila, nimic extraordinar, doar ne-am pus la zi unul cu viata celuilalt. Am vorbit atata, ca am pierdut filmul.
- 'Voi iesi cu tine altadata, dar numai daca ma lasi sa te invit eu ', spuse mama mea. Cand am dus-o acasa imi parea rau ca ne desparteam, am sarutat-o, am imbratisat-o si i-am spus cat o iubesc.
- 'Cum a fost intalnirea?' a vrut sa stie sotia mea cand m-am intors in noaptea aceea.
- 'Foarte placuta, iti multumesc!', am privit-o recunoscator spunandu-i, mult mai mult decat mi-am imaginat'.
Cateva zile mai tarziu Mama mea muri de un infarct , totul a fost atat de rapid, ca nu am putut face nimic. Dupa putin timp am primit un plic de la restaurantul unde cinasem cu Mama. Continea o nota care spunea : 'Cina este platita anticipat, eram aproape sigura ca nu voi putea fi aici, oricum am platit pentru tine si sotia ta..., niciodata nu vei putea intelege ce a insemnat noaptea aceea pentru mine.... TE IUBESC ! Mama ta.'
In acest moment am inteles importanta de a spune la timp TE IUBESC si sa le dam fiintelor noastre dragi spatiul pe care il merita. Nimic in viata nu este mai important decat Dumnezeu si Familia ta, da-le timp pentru ca ei nu pot astepta. Daca Mama ta traieste... distreaz-o ! Daca nu... aminteste-ti-o ! Daca ai Mama... retrimite acest mesaj, faci ca sa reactioneze pe cineva care a uitat putin aceasta fiinta minunata care este MAMA.
Si aminteste-ti mereu ! Dumnezeu iarta, dar Timpul nu iarta niciodata. NICI NU SE POATE INTOARCE !!!!!!"

Culmea! Inainte cu cateva zile sa citesc acest mesaj..., tocmai mi-am invitat Mama sa iesim impreuna in oras.

Din ce in ce mai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu