03 octombrie 2011

Bobul de mustar

Imi place faimoasa zicala: "credinta cat un bob de mustar muta muntele din loc"... De multe ori, de foarte multe ori ma gandesc profund la aceasta zicala ce are mare semnificatie.

Intalnesc multi oameni zi de zi... Avand o activitate eminamente legata de oameni, in care sensul este sa dezvoltam echipe de succes formate din intreprinzatori cu acelasi scop, gasesc in fiecare zi nenumarate situatii si aspecte care ma duc cu gandul la zicala de mai sus.

Proiectul pe care noi il dezvoltam are de a face cu viziunea, cu dorinta reala de a schimba in bine vietile oamenilor si pe cea proprie, are legatura cu speranta, cu prosperitatea, cu starea de bine de zi cu zi. Dar toate acestea au de a face, in esenta, cu Credinta. acea stare de fapt, acea traire interioara care iti spune ca poti cu adevarat sa schimbi in bine vietile oamenilor, ca poti cu adevarat sa-ti schimbi viata ta in bine, ca poti sa prosperi, ca poti sa fii si sa faci din ce in ce mai bine pe zi ce trece.

Fac referire la conceptul de Credinta, nu in intelesul de religie, ci acela de dorinta combinata cu increderea si cu siguranta ca obtii ceea ce doresti.

Eu sustin ideea ca nu exista "nu cred", adica "absenta" Credintei. Pentru ca "a nu crede in ceva" inseamna, de fapt, "a crede in altceva decat acel ceva".

De exemplu, aratam cuiva proiectul nostru. Il analizeaza, il cantareste, il intoarce pe toate fetele si spune ceva de genul "...nu cred ca merge" sau "...nu cred ca va functiona pentru mine". O astfel de gandire ne arata ca persoana respectiva crede - are Credinta! - ca nu va functiona pentru sine. Nu se indoieste nici un pic, nici macar "cat un bob de mustar" si de aceea Credinta functioneaza instantaneu! Rezultatul evident, demonstrat, este ca "nu va merge pentru el".

La polul opus se afla cei care spun "cred ca se poate", "cred ca pot", "cred ca reusesc" si care pastreaza in interiorul lor, in gand si in inima, Credinta ca vor dobandi ceea ce-si doresc si au increderea si siguranta ca vor reusi.

Nu cumva este acelasi mecanism interior al gandirii si simtirii?

Credinta este confundata deseori cu entuziasmul frenetic si abundent al celui pe care l-a luat valul emotiei la prima vedere a oportunitatii.

"Credinta adevarata" este completata de acea fermitate, seriozitate si concentrare mentala si emotionala care asigura germinarea "bobului de mustar". Samanta de mustar, desi atat de mica, are puterea si capacitatea ca, in final, sa produca o recolta abundenta.

Nu stiu sa spun ce ii poate face pe unii sa spuna "cred" in loc de "nu cred", insa stiu sa spun ca ambii au Credinta si obtin ceea ce cer.

Este mai usor sa spui "nu cred". O spun cei multi care traiesc o viata obisnuita.

Este mai greu, dar mai folositor, sa spui "cred". O fac cei putini care traiesc o viata implinita, imbogatita, fericita si entuziasmanta. Acestia isi "muta muntele" zilnic acolo unde doresc!

EU CRED!

Din ce in ce mai bine!